ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Η Φιλαρμονική της πόλης μας σήμερα αποτελεί νομικό πρόσωπο, που επιτελεί πολύ σημαντικό έργο, με πολυδιάστατη προσφορά. Παιδιά και ενήλικες από όλο το δήμο Αμφιλοχίας στελεχώνουν τα τέσσερα τμήματα που απαρτίζουν τη Φιλαρμονική. Πρόεδρος της Φιλαρμονικής είναι ο κ. Παναγιώτης Φωλιάς.

Τα τέσσερα τμήματα της Φιλαρμονικής είναι:

  • Το τμήμα της Δημοτικής Μπάντας
  • Το νεοσύστατο τμήμα Παιδικής Χορωδίας
  • Το νεοσύστατο τμήμα Παιδικού Θεάτρου
  • Το τμήμα Δημοτικής Χορωδίας

Το τμήμα της Δημοτικής Μπάντας αποτελείται από το τμήμα εμφάνισης με 40 παιδιά και από τα τμήματα εκπαίδευσης Αμφιλοχίας, Σαρδινίων, Στάνου και Λουτρού με 50 παιδιά. Δάσκαλος είναι ο κύριος Γιώργος Τσόγκας.

Το νεοσύστατο τμήμα Παιδικής Χορωδίας στελεχώνεται από 30 παιδιά και το, επίσης νεοσύστατο, τμήμα Παιδικού Θεάτρου στελεχώνεται από 25 παιδιά. Δασκάλα και των δύο παιδικών τμημάτων είναι η κυρία Ολιβώτου - Καπέ Διονυσία.

Τέλος, το τμήμα Δημοτικής Χορωδίας με 30 άτομα ενήλικες, λειτουργεί 10 χρόνια περίπου με πολύ καλές εμφανίζεις σε πολλούς δήμους σε όλη την Ελλάδα. Δάσκαλος είναι ο κύριος Χρήστος Βλαχογιάννης.

Τα τμήματα της Φιλαρμονικής της Αμφιλοχίας τα τελευταία χρόνια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν όλων των δρώμενων που διενεργούνται στην πόλη μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής στο θεατρικό δρώμενο του Πανάρατου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, στην εορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου, στην περιφορά των Επιταφίων το Πάσχα, στα Θεοφάνεια, στους εορτασμούς των εθνικών επετείων και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις. Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των τμημάτων σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων, όπως η συμμετοχή της Μπάντας στις γιορτές της εξόδου στην Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και η συμμετοχή της Χορωδίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

[ πηγή:https://www.myamfilochia.gr ]

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αυτός το πεδίο είναι κενό.