ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ

Print Friendly and PDF

Η γεωγραφική θέση του Θέρμου, καθώς βρίσκεται στην πιο νευραλγική θέση της Ορεινής Τριχωνίδας και αποτελεί την φυσική πύλη προς την Ορεινή Ναυπακτία, την Ευρυτανία, αποτελεί σημαντικότατο συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το Θέρμο είναι χτισμένο Β/Α της λίμνης Τριχωνίδα σε υψόμετρο 360 μέτρων στον στενό μυχό του ομώνυμου οροπεδίου, στριμωγμένο ανάμεσα στις ράχες ΄Αγιος Νικόλαος, Μέγας Λάκκος και Μακρυά Ράχη. Αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτιστικό κέντρο μιας ευρείας περιοχής της ορεινής Τριχωνίδας αλλά και της Ναυπακτίας και της Ευρυτανίας. Διαθέτει όλες τις απαιτούμενες αστικές λειτουργίες για την εξυπηρέτηση μιας ευρείας αγροτικής περιοχής, που είναι απομακρυσμένη από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στεγάζει πολλές δημόσιες υπηρεσίες, έχει σχολεία όλων των βαθμίδων, Κέντρο Υγείας, Τράπεζες – Εθνική και Αγροτική – κι ακόμα, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. ΄Εχει πληθυσμό 2.266 κατοίκους. Αποτελεί την κωμόπολη – αγορά για μια ευρεία περιοχή του Νομού και όχι μόνο.
 
Το Θέρμο αποτελεί περιοχή – σύμβολο για την Ελλάδα, καθώς το αρχαίο Θέρμο υπήρξε η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, της πρώτης δημοκρατίας στον κόσμο. Είναι έδρα του Δήμου Θέρμου. Το Θέρμο με τα απείρου κάλλους φυσικά του τοπία, τα αιωνόβια πλατάνια, τα άφθονα νερά, τους άνετους κοινόχρηστους χώρους και τα λιθόκτιστα κτίρια, σπάνια δείγματα της νεότερης αρχιτεκτονικής, εντυπωσιάζει απροσδόκητα τον επισκέπτη. Η διαμονή στο Θέρμο μπορεί να συνδυαστεί με ένα πλήθος μονοήμερων εκδρομών, καθώς το Θέρμο μπορεί να λειτουργήσει ως ορμητήριο για τη γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή.

[ πηγή: https://www.thermo.gov.gr ]
 
 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αυτός το πεδίο είναι κενό.