ΚΑΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ

Print Friendly and PDFΟι κάρτες μνήμης είναι πολύ μικρά αποθηκευτικά μέσα που περιέχουν ολοκληρωμένα κυκλώματα μνήμης flash (φλας).

Η διαφορά τους από τα USB flash drive είναι ότι δε μπορούν να συνδεθούν απευθείας στον υπολογιστή για να διαβάσουμε και να γράψουμε δεδομένα σε αυτές, αλλά ότι χρειάζονται ειδική συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης ("card reader"). Στους επιτραπέζιους υπολογιστές συνήθως απαιτείται να προμηθευτούμε μία εξωτερική συσκευή ανάγνωσης καρτών, όπως αυτή που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.Η τιμή μιας τέτοιας συσκευής είναι αρκετά χαμηλή.card reader

Εξωτερική συσκευή ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων σε κάρτες μνήμης διαφόρων τύπων. Συνδέεται στον υπολογιστή με καλώδιο USB.

(Φωτογραφία: Feureau - Θέση φωτογραφίας: εδώ)

Στους περισσότερους σύγχρονους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) υπάρχει ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών. Εξωτερικά έχει τη μορφή μιας σχισμής σε κάποια πλευρά του υπολογιστή, όμοια με τις σχισμές που βλέπουμε στην εξωτερική συσκευή ανάγνωσης καρτών της παραπάνω εικόνας. Οι οδηγίες χρήσης του φορητού μας υπολογιστή εξηγούν πού ακριβώς βρίσκεται, ποιά είδη καρτών μπορεί να διαβάσει και να γράψει και πώς πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε.

Η κύρια χρήση των καρτών μνήμης είναι ως αποθηκευτικά μέσα για φορητές συσκευές, όπως σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (για να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες που τραβάμε), σε κινητά τηλέφωνα (για να αποθηκεύουμε φωτογραφίες που τραβάμε με το κινητό ή για να αποθηκεύουμε μουσική) κ.λπ.

memory cards

Κάρτες μνήμης διαφόρων τύπων

(Φωτογραφία: Xell - Θέση φωτογραφίας: εδώ)

micro sd memory card

Κάρτα μνήμης τύπου micro SD που χρησιμοποιείται συχνά σε κινητά τηλέφωνα.

[πηγή:https://www.123neo.com]

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αυτός το πεδίο είναι κενό.