ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WIN RAR H WIN ZIP

Για την όλη διαδικασία θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο στον Η/Υ σας ένα από τα δυο πιο γνωστά προγράμματα συμπίεσης / αποσυμπίεσης.Αυτά είναι είτε το WinRar [κατέβασε το εδώ *] ή το WinZip [κατέβασε το εδώ **].

[1] ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΦΑΚΕΛΟΥ

Αν θέλεις να συμπιέσεις ένα αρχείο ή έναν φάκελο με αρχεία τότε τα βήματα για την όλη διαδικασία είναι πολύ απλά (με την χρήση του WinRar).

(1) Κανείς δεξί κλικ πάνω στο επιλεγμένο αρχείο / φάκελο
(2) Επιλέγεις την ενέργεια {Add to “όνομα_αρχείου/φακέλου.rar”} ή {Συμπίεση στο “όνομα_αρχείου/φακέλου.rar” } (βλ. Εικόνα 1)
(3) Και μετά αφήνουμε το μηχάνημα μας να κάνει την δουλειά του (βλ. Εικόνα 2)
 

Εικόνα 1

Εικόνα 2


Παρόμοιος είναι και ο τρόπος συμπίεσης αρχείων με την χρήση του προγράμματος WinZip.
 

[2] ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΦΑΚΕΛΟΥ

Αν θέλεις να αποσυμπιέσεις ένα αρχείο ή έναν φάκελο με αρχεία τότε τα βήματα για την όλη διαδικασία είναι πολύ απλά (με την χρήση του WinRar).

(1) Κανείς δεξί κλικ πάνω στο επιλεγμένο αρχείο / φάκελο
(2) Επιλέγεις την ενέργεια {Extract to “όνομα_αρχείου/φακέλου.rar”} ή {Αποσυμπίεση στο “όνομα_αρχείου/φακέλου” } (βλ. Εικόνα 3)
(3) Και μετά αφήνουμε το μηχάνημα μας να κάνει την δουλειά του.
(4) Συνήθως το αποσυμπιεσμένο αρχείο αποθηκεύετε στον τομέα όπου βρίσκεται και το συμπιεσμένο, π.χ. αν το συμπιεσμένος φάκελος με όνομα “gwgos_fwto.rar” βρίσκεται αρχικά στην επιφάνεια εργασίας τότε και ο αποσυμπιεσμένος φάκελος θα αποθηκευτεί και εμφανιστεί και αυτός στην επιφάνεια εργασίας (βλ. Εικόνα 4).

 

Εικόνα 3

Εικόνα 4


Κατά τον ίδιο τρόπο αποσυμπιέζουμε και με το πρόγραμμα WinZip.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αυτός το πεδίο είναι κενό.